Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Mladinke na zadnjo tekmo evropskega prvenstva

Ženska reprezentanca do 18 let bo danes nastopila na svoji zadnji tekmi evropskega prvenstva. V madžarskem Šopronu se bo za končno 7. mesto udarila z izbrano vrsto Švedske.

 

(foto: FIBA)

Slovenke so včeraj po pravi drami izgubile proti Špankam, zato so odločene, da proti Švedinjam popravijo slab vtis in evropsko prvenstvo zapustijo dvignjenih glav.

Slovenija in Švedska sta se srečali že v pripravljalnem obdobju, v katerem sta v Slovenj Gradcu odigrali dve medsebojni tekmi. Na prvi so slavile Slovenke (64:61), na drugi pa Švedinje (46:55). Na obeh srečanjih je bila prva strelka Slovenije Zala Friškovec, ki je dosegla skupno 32 točk.

Švedinje so devete najboljše skakalke (povp. 41 skokov; Slovenke šestnajste oziroma zadnje s 35 skoki), dvanajste najboljše strelke (57 točk; Slovenke enajste z 58 točkami), petnajste najboljše kradljivke žog (6 pridobljenih žog; Slovenke štirinajste z 8 pridobljenimi žogami) in šestnajste oziroma zadnje podajalke (9 podaj; Slovenke sedme s 15 podajami) prvenstva.

Najkoristnejša igralka in prva strelka Švedske je 173 cm visoka vsestranska organizatorka igre Klara Lundquist, ki na tekmo dosega povprečno 21,3 točke, 10 skokov, 3,3 pridobljene žoge in 3,2 podaji.

Najbolj učinkovita igralka in najboljša strelka Slovenije je branilka Zala Friškovec, ki na srečanje beleži 16,5 točke, 5,7 skoka, 4,2 podaji in 2,3 pridobljene žoge.

Evropsko prvenstvo za mladinke, divizija A, Šopron:

Tekma za 7. mesto:

Nedelja, 13. avgust:

SLOVENIJA - ŠVEDSKA (13.30)

Slavko Duščak, selektor slovenske reprezentance:

"Švedska goji pravi skandinavski slog igre oziroma agresivno obrambo z hitrim prehodom v napad. Imajo najboljšo posameznico prvenstva, okoli katere se vrtijo napadalni sistemi. Verjamem, da se bomo zbrali po tekmi s Španijo in odigrali po svojih najboljši močeh."

Sorodni prispevki:

VIDEO: Mladinke po neverjetni trojki nesrečno izgubile

Share

Komentarji   

 
+2 #2 andrej 13:40 13-08-2017
Srecno dekleta :)
Citat
 
 
+4 #1 slo 12:20 13-08-2017
Srecno dekleta!! Se zadnja tekma. Gremo
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik