Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Mladinke za 5. mesto najprej s podprvakinjami

Ženska reprezentanca do 18 let bo danes odigrala prvo tekmo za razvrstitev na evropskem prvenstvu. V boju za končno 5. mesto se bo ob 13.30 uri zoperstavila izbrani vrsti Španije.

(foto: FIBA)

Španke so lansko evropsko prvenstvo, ki je prav tako potekalo v madžarskem Šopronu, končale na drugem mestu, zato so si razumljivo tudi od letošnjega veliko obetale.

Načrte jim je znova prekrižala aktualna prvakinja Francija, ki jih je v četrtfinalu porazila z 51:45.

Španke so četrte najboljše strelke (povp. 68 točk; Slovenke enajste z 58 točkami) in podajalke (17 podaj; Slovenke sedme s 14 podajami), pete najboljše kradljivke žog (10 pridobljenih žog; Slovenke dvanajste z 8 pridobljenimi žogami) in sedme najboljše skakalke (42 skokov; Slovenke šestnajste oz. zadnje s 34 skoki).

Najbolj učinkovita igralka in najboljša strelka Španije je 180 cm visoka krilna igralka Iris Junio, ki na tekmo dosega povprečno 10,8 točke, 5,4 skoka ter 2 podaji in pridobljeni žogi.

Zmagovalka srečanja se bo na tekmi za 5. mesto pomerila z zmagovalko dvoboja med Madžarsko in Švedsko, poraženki pa bo preostal boj za 7. mesto.

Evropsko prvenstvo za mladinke, divizija A, Šopron:

Tekma za razvrstitev od 5. do 8. mesta:

Sobota, 12. avgust:

SLOVENIJA - ŠPANIJA (13.30)

Slavko Duščak, selektor slovenske reprezentance:

"Španija je dobra ekipa z veliko dobrimi posameznicami. Na nas je, da odigramo sproščeno in borbeno tekmo in da pokažemo še eno dobro predstavo."

Sorodni prispevki:

VIDEO: Mladinke po porazu v boj za 5. mesto

Share

Komentarji   

 
+2 #1 Franci 16:49 12-08-2017
No še enkrat več. Kaj nuca dvijni dvojček če ****** tekmo. Ni v glavi.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik